Inleiding

“Het verandert je leven” zeggen ze.

“Het is een geweldige, spirituele ervaring”

“Het heeft een invloed op de rest van je leven” lees ik.

Zou er wel zoiets eenvoudig en krachtig bestaan dat zo’n impact op je leven heeft? Ik weet het niet, maar het doet me wel dromen! Dromen van die beroemde voettocht, de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. En wie ben ik om mijn eigen droom stuk te maken? Waarom zou ik deze droom niet “echt” maken?

Het enige wat mijn droom zou kunnen stuk maken is angst: angst voor het onbekende, angst om het doel niet te bereiken, angst om ziek te worden, angst om dingen en mensen achter te laten,… Maar is angst niet iets wat ons aangeleerd is, jonge kinderen kennen weinig of geen angst. Angst is pas later in ons leven gekomen, het is verweven in onze maatschappij. Netjes binnen de  lijntjes lopen, de regels niet overtreden, niets onvoorspelbaar doen… Op het ogenblik dat we buiten die ‘veilige’ zone komen, komt er angst in het spel. Moeten we niet allemaal een klein beetje terug kind worden? Want angst maakt dromen stuk! Zonde, toch?

De eerste stap tot succes is een droom wordt wel eens gezegd, wel het begin is dus al gemaakt, de poort van de Camino staat al op een kier, ik duw ze wel open!

De volgende stap is informeren en documenteren en dan volgt hopelijk het realiseren van de droom!

Compostela, Here I Come!!!

Advertenties

4 thoughts on “Inleiding

  1. De voetstappen van ieder mens op de weg van de Camino, laten een blijvende indruk na die je verdere leven lang diep in je hart meedraagt. De Camino is eerbied terug krijgen voor de eenvoudige zaken in het bestaan!
    Bruno… De vriend van Eilish.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s