Over mezelf

Welkom iedereen!

Ik ben Els, 47 jaar, en ik ben een vrouw met een constructiefoutje.
Blijkbaar hebben mijn ouders de aan/uit schakelaar in mijn hersenen vergeten te installeren
Mijn hersenen gaan dus maar door en door, stoppen nooit, denk, denk, denk,…zéér vermoeiend!
Dit gegeven ligt aan de basis van het hele Compostela-idee, denk ik (weeral). Onder het bericht “motivatie” vind je hier meer over.
Ik heb 2 jongvolwassen kinderen, een supertoffe partner, Eric, toffe vrienden en buren, lieve ouders, en niet te vergeten: ons hondje Doshi, een Shiba-Inu en Mozes, onze zwarte kater… kortom, alles wat nodig is om gelukkig te zijn!

Met deze blog neem ik jullie mee op reis naar Santiago de Compostela….
Ik wil jullie graag een inzicht geven in zowel de praktische als de spirituele zijde van de reis vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke reis.
Deze blog helpt me om mijn gedachten wat te ordenen en hopelijk zal mijn plan concreter worden naargelang de tijd vordert. We zien wel…
Hebben jullie bedenkingen, reacties, vragen,… reageer dan op mijn berichten, ik kijk er naar uit!

Intussen heb ik ook een tweede blog waar ik allerlei gedachten en gebeurtenissen, gewone en misschien wel heel bijzondere, uit mijn leven wil delen. Neem daar ook eens een kijkje!

        kribbelsuitmijnleven.wordpress.com      

Advertenties

9 thoughts on “Over mezelf

 1. Hallo Els,

  Erg leuk om je blog van A to Z door te lezen. Als ik het goed begrijp wil je de Camino gaan lopen maar weet je nog niet wanneer. Ik heb het plan om de Camino volgend jaar half aug te starten in St Jean Pied de Port. Het hangt af van mijn, nu nog onzekere. situatie of ik hem helemaal in 1x loop of in 2x 400km. Ik hoop natuurlijk dat ik het in 1x kan lopen. Ik heb jou link van de “The way” van de Australiër bekeken. Dit verhaal en jou blog heeft me er toe gezet om HEM te gaan lopen. Afgelopen weekend heb ik een van de belangrijkste dingen gekocht, mijn rugzak. Het aller belangrijkste, de (nieuwe) schoenen, heb ik noodgedwongen deze zomer, na dat mijn oudje het begaven, al aan geschaft. Een rugzak had ik al maar deze was veel te groot. Hij was 65 liter en ik heb er nu een die 42 liter is en perfect zit. Ik ben er heel blij mee en het gevoel dat mijn besluit definitiever is geworden. Gisteren even getest wat het zou wegen met het minimale (ik slaap in herbergen) bagage en kwam op 9 kilo, exclusief eten en drinken, uit. Een mooi gewicht dacht ik zo. Nu kan ik mijn zo goed als nieuwe schoenen samen met mijn rugzak gaan testen tijdens mijn training. Ik heb het plan (en nog veel meer) om een 4daagse (niet de Nijmeegse) te gaan lopen (4x 40km) met bepakking. Ik heb er veel zin in, zowel de Camino als het er naar toe leven. Wat ik jou zou willen mee geven, als je nog geen besluit hebt genomen, de volgende uitspraak: “Het besluit de Camino te gaan lopen en daad werkelijk te starten is het moeilijkste van de Camino. Als je hem eenmaal loopt dan ga je er voor” Dit vond ik een mooie uitdrukking die ik tegen kwam in een van de filmpjes die ik tegen kwam op: http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/4638-de-weg-naar-santiago Hier vind je 3 seizoenen van “De weg naar Santiago” met belevingen van verschillenden mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende landen. Erg inspirerend om te zien. Ik hoop je hiermee wat extra informatie te hebben verschaft waar mee je je besluit hebt kunnen nemen mocht je de knoop nog niet hebt door gehakt.

  Groet,
  Mark

  • Hallo Mark,

   Fijn dat jouw plannen al wat vaste vormen aannemen, zo leef je er al echt naartoe hé? Spannend allemaal, het gaat geen dag uit je hoofd hé?
   Bij mij is het voorlopig wat rustiger, maar de plannen blijven door mijn hoofd spoken en ik ben vastberaden om ze zo snel mogelijk reëel te maken. Misschien moet ik mijn droom om de Camino van huis uit tot Santiago in één keer te lopen wel aanpassen, ik heb namelijk een nieuwe werkgever en wil mijn job (die ik hééél graag doe) niet op het spel zetten. Dus dan passen we de plannen wat aan en spreiden we de tocht over verschillende vakanties. Liever zo dan helemaal niet te vertrekken hé?
   Dank je wel voor de link, heb al een paar filmpjes bekeken en inderdaad, zo merk je dat iedereen zijn eigen verhaal heeft, het bekijken van die filmpjes heeft mijn motivatie alleen maar aangescherpt!
   Ik wens je nog veel succes met je voorbereiding en hou me op de hoogte!

   Groetjes,
   Els

 2. Hallo Els / Mark
  Leuk te lezen dat ik niet de enige ben 🙂 die aan het voorbereiden is. Voorlopig nog webpagina’s van anderen lezen om tips op te doen. Ik ben van plan om eind mei 2014 te starten omdat augustus/september toch wel erg druk zijn onderweg en juli te warm is. Een voorwaarde is ook om terug te zijn als de 4-daagse van Nijmegen start, want die moeten we natuurlijk niet vergeten 🙂
  Jullie veel succes met de voorbereidingen!

  • Dag Frans,
   Bedankt voor je reactie, jij ook succes met de planning hé! Ik zou er ook voor kiezen om de tocht niet in volle zomer te maken. En de steeds toenemende drukte op de Camino Frances schrikt me eigenlijk ook wat af, misschien ga ik toch voor een andere route? We zullen wel zien…
   Groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s