Positieve effecten van de camino op je lichaam

Afbeelding

Eén van de belangrijkste positieve effecten en daarmee voor velen ook de doorslaggevende motivatie om op tocht te vertrekken is het wegvallen van de dagelijkse stress. Want we krijgen toch nogal wat te verwerken hé? Van hier naar daar crossen, tijdsdruk, huishouden, gezin, werk,…

Het wegvallen van deze stress heeft ook lichamelijke gevolgen. Na enkele stapdagen zullen spierspanningen die ontstaan zijn door stress wegvallen. Denken we maar aan gespannen schouders (bij mij), fronsen van het voorhoofd, spannen van de kaakspieren,… Ook bepaalde stressgewoontes kunnen verminderen, denk maar aan nagelbijten, roken, wiebelen met de benen (wiebelen=erg bij mij).

Door een veranderd eetpatroon, (minder of geen snoep, meer fruit, geen fastfood) in combinatie met meer beweging ontstaan er weer andere positieve effecten, ja,ja, ’t kan niet op.

De meeste stappers zullen wel blij zijn met een beetje gewichtsverlies, hmm, ja 5 kg minder mag wel wat mij betreft. Daarom staat er op onze paklijst ook een broeksriem! 🙂

Een ander gunstig effect waar ik blij zou mee zijn is een gedaalde bloeddruk. De bloeddrukmeter gaat zeker mee en het telnr. van mijn dokter. Hij moest toch eens zo erg dalen dat mijn medicatie moet aangepast worden…wat ik wel vermoed (ik ken mezelf). Ook even op voorhand informeren bij de dokter naar de mogelijke gevolgen.

Na een paar weken zullen we ook merken dat ons uithoudingsvermogen erop zal vooruit gaan. 

En onze stapspieren gaan er ongetwijfeld wat steviger door worden. Hopelijk geen Jerommekes benen, niet echt elegant voor een vrouw en ik ben al gezegend met een paar stevige benen ;-(   (zegt Eric)

Als we dit alles hopelijk zelf aan den lijve ondervonden hebben is dit misschien een aanleiding om na onze thuiskomst de gewoonten van gezond eten en meer bewegen verder te zetten. Wie weet?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s