Training vooraf?

Afbeelding

Afhankelijk van je huidige lichamelijke toestand en de afstand die je wilt stappen is een fysieke voorbereiding zeker nuttig.

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig maar ik denk dat hoe korter de afstand die je wilt stappen (toch minimum 100 km), hoe meer je vooraf moet trainen. Pelgrims die een (relatief) korte afstand willen afleggen hebben nogal eens de neiging om, dikwijls door een te krap tijdsschema, te hevig aan de tocht te beginnen en zo kwetsuren op te lopen of de tocht vroegtijdig te moeten afbreken.  Ben je langer onderweg heb je de luxe om je dagelijkse inspanning geleidelijk op te drijven en de eerste weken als ‘inloopweken of trainingsweken’ te beschouwen. Gelukkig zijn wij fysiek vrij goed in orde, wandelen we regelmatig en bovendien willen wij van huis uit ‘all the way’ tot Compostela gaan, dus onze fysieke voorbereiding zal eerder beperkt  zijn. Mijn krakende schouders (deze zijn bij mij nogal stressgevoelig) zullen onderweg zonder twijfel wel loskomen. Toch zal ik nog wat aan mijn uithoudingsvermogen moeten werken zodat ik wat dichter bij Erics niveau kom want ik ben niet van plan om steeds 100 m achter hem aan te lopen! Praat niet zo gemakkelijk hé?

Tijdens onze voorbereiding gaan we ons vooral richten op het testen en leren kennen van het nieuwe materiaal zoals de rugzak, de tent, het organiseren van ons leven onderweg,… Als het pijpenstelen regent wil je natuurlijk zonder stuntelen je tentje op een snelle manier kunnen opzetten. We zullen moeten leren om onze rugzak zo te vullen en af te stellen dat hij comfortabel op onze rug zit…. Het is dikwijls zelf wat uitzoeken wat het meest comfortabel loopt.  Belangrijk is het ook om je eigen wandelritme te vinden als je volledig bepakt bent. De bedoeling is dat je aan dit ritme het wandelen zo ongeveer 7u/dag kan volhouden. Met de nodige rustperiodes natuurlijk.

Zodra we ons materiaal allemaal aangekocht hebben (Dirk en Marie-Louise van De Wandelstok, hou jullie klaar als we met ons materiaallijstje komen!) zullen we regelmatig een weekendje weg plannen. Nieuwe wandelschoenen kunnen dan ook meteen ingelopen worden. Dat is ook de kans om wat te oefenen met de nordic walking stokken want met het toepassen van de correcte techniek haal je er echt wel voordeel uit! De nordic stokken zijn ook ideaal om mijn uithoudingsvermogen te verbeteren. Daar kan ik al mee starten, want de stokken heb ik al langer. Dat is dan ook meteen mijn eerste goede voornemen voor 2013 😉 Volhouden met die stokken is dus de boodschap!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s